top of pagePerquè es va perdre al bosc i no sap com. Una senyora va trobar aquell home desmaiat i el va portar a casa seva. Al curar-lo, es va trobar que era l’escriptor d’una novel·la que li encantava i quan l’home va despertar va preguntar-li per què no va acabar la novel·la. Ell va contestar: estic cansat d’escriure. Això no li va agradar, volia llegir-la acabada i el va obligar a acabar-la. El pobre Eric, sí, així es deia, volia tornar a casa però la porta estava tancada amb clau i ell tancat a una habitació, a part, estava molt malalt. Com que es queixava, el va portar a un estable vell i si moria de fred, moria. 

La part bona és que només tenia una porta entre ell i el pati de la senyora, que no el podia vigilar bé i que per la finestra podia veure la casa i saber com s’estructurava i les sortides que tenia. Al cap de dies d’investigació, va trobar la ferradura de les potes de cavalls, segurament morts. Amb aquestes ferradures podia trencar la porta de fusta vella i escapar. Va esperar que la dona s’adormís per trencar la porta i, com que en arribar al poble eren les set del matí, va anar al típic bar dels pobles a esmorzar i poder aguantar fins a casa seva. En sortir, es va trobar amb la dona boja que el va portar a casa seva, de nou. Allà, com a càstig li va trencar les cames i allà es va quedar durant la resta de la seva vida.Julien, 1r d’ESO

Institut El Pedró (L’Escala)De quina proposta surt aquest text? 

El punt de partida és un cadàver exquisit que es va destapant a mesura que cada autor/a va escrivint la seva història. En aquest cas, les informacions valuoses ocultes eren, respectant-ne l’ordre d’aparició en el cadàver

“Perquè es va perdre al bosc”, “una senyora rara”, “en un estable vell” i “el pitjor càstig”

Torneu a llegir el text, a veure si l’autor aconsegueix que es noti o no, que aquestes informacions eren obligatòries i que apareixien sobtadament. 


*Títol suggerit per Entretemps a partir de la nota de l’autor, que va deixar escrit en el seu carnet d’escriptura: història inspirada en Misery (reconegut thriller del 1990, dirigit per Rob Reiner).

2 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


old-books-g86c61b093_1920.jpg

Vols rebre els nostres articles?

Seguim en contacte!

Un cop enviada la subscripció rebràs un correu electrònic per confirmar la teva sol·licitud

bottom of page