top of page

L'ASSOCIACIÓ ENTRETEMPS- Orígens i recorregut

L’associació cultural Entretemps neix el 2007 de la mà de la filòloga i lingüista Marie-Noëlle Marange i ho fa amb un primer objectiu: dur a terme tallers d’escriptura creativa i lúdica adreçats a nens i nenes ingressats a l’hospital per malalties cròniques. De seguida es proposa el projecte a entitats i institucions que acullen joves i adults amb risc d’exclusió social.

 

L’any 2010, Entretemps decideix reconduir el seu objectiu inicial i portar a terme tallers d’escriptura per a centres cívics de la província de Girona com una activitat complementària; és a dir, amb un públic de joves i adults sense problemes físics, mentals o psicològics.

El 2013, l’equip d’Entretemps s’amplia amb més col·laboradors i més projectes intentant assolir el seu primer propòsit: ajudar col·lectius amb risc d’exclusió alleugerint el seu patiment i el seu malestar psicològic a través d’activitats culturals i manuals fent servir, a banda de l’escriptura, la dansa, la il·lustració, la fusteria o el conte oral. Però aquest projecte no tira endavant.

El 2016, l’equip d’Entretemps es consolida en un grup reduït de professionals i inicia dues actuacions: al centre de dia de salut mental de Figueres i a l’aula hospitalària de l’Hospital Josep Trueta. 

Des de llavors, seguim creixent i oferint parèntesis creatius en diferents espais i adreçats a públics diversos.

 

Entretemps col·labora amb l’entitat cultural Connexió Papyrus ─associació cultural de Celrà que neix amb els objectius de recollir llibres de segon mà per redistribuir-los, allargant-ne la vida i facilitant que puguin trobar nous lectors i alhora promoure activitats i projectes culturals i socials. Entretemps ofereix tallers d’escriptura creativa regulars ─setmanals i quinzenals─ a joves i adults.

Des del 2018, Entretemps actua en escoles i instituts; oferint tallers puntuals, itineraris d’escriptura creativa i formació a equips de mestres i professors.

logo ploma
bottom of page