top of page

UN VENTALL DE PARÈNTESIS PER A TOTS ELS PÚBLICS

Actualment, l’equip d’Entretemps ofereix un gran nombre de tallers d’escriptura en què, segons el públic a qui van adreçats, posem més l’accent en uns objectius o en uns altres. 


 

Jugar i imaginar sense brides 

Oferim un espai en centres educatius i biblioteques on infants i joves poden escriure sense un mètode formal, inventar lliurement, fora de les normes que dicten la correcció ortogràfica, la coherència entre el significat i el significant, l’ús funcional del lèxic i la sintaxi. Volem ser un parèntesi que aculli la imaginació, permetent que aquesta es desbordi primer i es canalitzi tot seguit a través de les activitats. El vessant creatiu i lúdic de la llengua és el protagonista, suspenent temporalment ─dins d’aquest parèntesi─ les normes (lingüístiques i socials) que cristal·litzen el procés creatiu de qualsevol idea o imatge traduïda en paraules. 

 

Érase una vez

un paréntesis abierto

que se olvidó de cerrar

un alumno muy poco despierto.

El pobre agarró un resfriado

por culpa de aquel majadero,

y se puso a estornudar,

desesperado.

Giani Rodari


 

Trobar-se, reflexionar, debatre 

Oferim també un espai obert a qualsevol persona que desitgi trencar amb les seves activitats habituals per trobar la seva llibertat a través de l’escriptura. Reivindiquem un temps per a la introspecció, un temps per a la imaginació, un temps per a la reflexió; un parèntesi per a l’escriptura individual i compartida regit per una confiança mútua. 

 

Tenia sobre meu, un sostre que m'abrigava, una ventura de sostre que quan plovia era una caixa harmònica; cada gota hi despertava un acord, cada ruixat una simfonia.

Victor Català, Mon niu

 

 

Recuperar la veu, recuperar el Jo


 

Reivindiquem, també, un espai de trobada per a persones amb trastorn mental i en procés de rehabilitació. Aquest parèntesi té lloc, generalment, sense els professionals que els acompanyen. Segons el psiquiatra Boris Cyrulnik, la possibilitat de la creativitat permet no sotmetre’s al patiment, i això crea art. Treballem per tal que cada persona recuperi la paraula i trobi un espai de joc, de llibertat i d’imaginació.

Dedal
Carrete
Hilo de aguja
bottom of page